Περιβάλλον

Πώς φροντίζουμε το περιβάλλον

Συμβατά προϊόντα – μόδα φιλική προς την επιδερμίδα!


Όσον αφορά τα υφάσματα που πρέπει να είναι φιλικά προς το δέρμα και να μην περιέχουν βλαβερές ουσίες, είμαστε εδώ και χρόνια ακόμη πιο αυστηροί και από τις απαιτήσεις του νόμου. Η λίστα των απαγορευμένων μας ουσιών περιέχει όχι μόνο καρκινογόνα και τερατογόνα μολυντικά στοιχεία αλλά και αλλεργιογόνες ουσίες. Θέλουμε να δείχνετε όμορφα και να αισθάνεστε όμορφα μέσα στα ρούχα bonprix. Με υπερηφάνεια μπορούμε να πούμε ότι όλα μας τα προϊόντα ακολουθούν τους αυστηρούς, διεθνείς κανόνες. Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή εμείς το θέλουμε.

Συστηματικοί έλεγχοι λεκέδων διεξάγονται σε ανεξάρτητα, πιστοποιημένα εργαστήρια, ώστε να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ. Εάν κάποιο προϊόν δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αποσύρεται αμέσως από τη λίστα παραγωγής μας. Γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο το καλύτερο. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας κάθε παράπονο των πελατών μας. Επίσης, εάν κάποιος μας πει ότι κάποιο ένδυμα έχει άσχημη μυρωδιά, τότε το διερευνούμε. Πραγματοποιούνται έλεγχοι και αν κριθεί απαραίτητο, το προϊόν αποσύρεται.

Οργανικό βαμβάκι. – μία φυσική εναλλακτική πρόταση!


Τα ρούχα φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι αποτελούν τη νέα σειρά του bonprix και είναι σηματοδοτημένα με ένα ευδιάκριτο, ειδικό λογότυπο. Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των διαθέσιμων προϊόντων αυξάνεται σταθερά. Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται υπό αυστηρούς κανονισμούς. Χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά παρασιτοκτόνα και βιολογικά λιπάσματα. Όλη η διαδικασία παραγωγής παρακολουθείται λεπτομερώς για να είμαστε βέβαιοι ότι το βαμβάκι είναι όσο πιο καθαρό και οργανικό γίνεται. Ακόμη και οι βαφές ρούχων που χρησιμοποιούνται είναι φιλικές προς το δέρμα. Νιώστε τη διαφορά και μόνοι σας!

 

Cotton made in Africa

Η Cotton made in Africa (CmiA) είναι μία πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, πάνω από 780.000 μικροί βαμβακοκαλλιεργητές σε χώρες όπως η Μοζαμβίκη, η Ουγκάντα και η Ζιμπάμπουε μαθαίνουν να καλλιεργούν βαμβάκι με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου και στη βελτίωση της απόδοσης της καλλιέργειας.

 

Προστασία του κλίματος – μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα!


Στόχος μας μέχρι το 2020 είναι η μείωση στο μισό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις μας και τις μεταφορές των προϊόντων μας. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος αλλά έχουμε ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αντικαθιστώντας τις αερομεταφορές με τη μεταφορά των προϊόντων μέσω θαλάσσης.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Πρόσφατα λάβαμε μέρος στην πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος των Γερμανικών Ταχυδρομείων «Go Green». Εκτός από το ζήτημα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καλύπτει και το θέμα της αποζημίωσης. Ως μέρος του προγράμματος, για κάθε κιλό διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα λόγω της μεταφοράς των καταλόγων μας, επενδύουμε σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος σε όλον τον κόσμο, όπως την κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου στη Βραζιλία ή την αναδάσωση παράνομα αποψιλωμένων τροπικών δασών στην Νότια Αμερική. Γιατί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι – κάθε κίνηση βοηθά!


Ο bonprix προσεγγίζει με σοβαρότητα το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιλέγουμε να μη χρησιμοποιούμε κλιματισμό στα γραφεία μας ή δραστικά καθαριστικά προϊόντα, χρησιμοποιούμε κάδους ανακύκλωσης για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο ανακυκλωμένο χαρτί.

Εσείς – μπορείτε να βοηθήσετε!


Θέλετε να βοηθήσετε και εσείς το περιβάλλον; Συγκεντρώσαμε κάποιες ιδέες για να ζείτε μία πιο οικολογική ζωή κάθε μέρα.

- Επιλέξτε προγράμματα πλυντηρίου με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Πλένετε τα χρωματιστά υφάσματα στους 40˚C αντί για 60˚C και τα λινά υφάσματα και τις πετσέτες στους 60˚C αντί για 95˚C. Δεν εξοικονομείτε μόνο ενέργεια αλλά προστατεύετε και τα ρούχα σας!

- Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού. Μπορείτε να μάθετε το ποσοστό σκληρότητας του νερού στην περιοχή σας και να προσαρμόσετε ανάλογα τις ποσότητες των καθαριστικών. Χρησιμοποιώντας λιγότερο απορρυπαντικό, δεν εξοικονομείτε μόνο χρήματα αλλά επίσης, βοηθάτε να διατηρούμε τον πλανήτη καθαρό.